Chirurgie refractivă (reducerea de dioptrii) – șansa ta de a vedea fara ochelari!

LASER VISION MED – ȘANSA TA DE A VEDEA FĂRĂ OCHELARI!

“Ochii , asemeni unor santinele , ocupă poziția cea mai înaltă a corpului.”
INFORMAȚII DESPRE TRATAMENTUL CU LASER AL VICIILOR DE REFRACȚIE

Problemele de vedere ne influențează în mod direct calitatea vieții. Chirurgia viciilor de refracție sau chirurgia refractivă poate elimina aceste probleme și ne poate asigura o vedere mai bună, oferindu-ne libertatea de a ne bucura de un stil de viață energic și activ.
Termenul de Chirurgie Refractivă se referă la reducerea dioptriilor cu ajutorul laserului cu excimeri prin remodelarea formei corneei. Datorită chirurgiei refractive cu laser, milioane de oameni se bucură deja de independența față de ochelari și/sau lentile de contact crescându-le astfel calitatea vieții.
Vederea slabă poate fi corectată cu ochelari sau cu lentile de contact. Însă, multe persoane cu vicii de refracție ar dori să vadă bine fără să mai fie dependente de ochelari sau de lentilele de contact, să scape de toată îngrijirea pe care acestea o necesită, precum și de cheltuiala materială corespunzătoare. Sunt persoane care nu suportă aceste lentile sau au meserii care nu permit folosirea ochelarilor sau a lentilelor de contact (de exemplu: aviatori, militari, etc.)
Ocazia pe care o ai de-a scăpa de ochelari vine de la centrul de oftalmologie LASER VISION MED din Constanța.
Clinica LASER VISION MED este dotată cu cea mai nouă generație a Laserului cu Excimeri: Alcon Wave Light. Laserul dispune de cele mai înalte standarde de calitate, fiind fabricat în condiții extrem de stricte în ceea ce privește siguranța și precizia.

ȘANSA TA DE A VEDEA FĂRĂ OCHELARI!

LASERELE ÎN OFTALMOLOGIE

Laserii medicali sunt folosiți în oftalmologie de aproximativ 50 de ani, în boli precum: cataracta secundară, în unele forme de glaucom, în retinopatia diabetică, în unele afecțiuni ale fundului de ochi.
Laserul cu Excimeri a fost introdus pentru prima dată în SUA și ulterior în Europa în urmă cu 30 de ani și a devenit în scurt timp un mare progres în tratamentul viciilor de refracție, reușindu-se astfel operații cu un mare grad de precizie și siguranță.
Studiile arată că în prezent peste 98% din pacienți văd mai bine în urma acestei proceduri și 99% din pacienți au recomandat procedura prietenilor lor.

TRATAMENTUL CU LASER – TEHNICA OPERATORIE

Medicii clinicii de oftalmologie LASER VISION MED bazându-se pe o experiență de ani, vor efectua o examinare amănunțită a ochiului înainte de tratamentul cu laser în vederea stabilirii cu precizie a sănătății acestuia, a grosimii corneei și a gradului deficienței dumneavoastră de vedere.
Cele mai cunoscute intervenții chirurgicale sunt LASIK (LASER ASSISTED IN SLTU KERATOMILEUSIS) si PRK ( PHOTOREFRACTIVE KERATECTOMY).
PRK /LASEK sau fotokeratectomia refractivă – se bazează pe fotoablația țesutului corneean anterior în zona optică; se realizează o remodelare a suprafeței corneene de ordinul micronilor, după dezepitelizarea mecanică a acesteia.
LASIK / ILASIK (laser in situ keratomileusis) – Se realizează o keratectomie lamelară, respectiv îndepărtarea straturilor anterioare ale corneei, se face „un capacel” în partea anterioară a corneei cu ajutorul microkeratomului sau a laserului cu femtosecunde (ILASIK), se aplică laser, apoi grefonul se repune la loc.
Medicul va stabili pentru ce tip de tratament vă încadrați pe baza descrierii dumneavoastră personale, a stilului de viață și a așteptărilor dar și a unui set de analize de o maximă importanță pentru intervenție, constânt în:

 • Măsurarea acuității vizuale
 • Autorefractokeratometrie
 • Tensiune oculară
 • Fund de ochi
 • Măsurarea corneei-pahimetrie
 • Măsurarea celulelor endoteliale corneene
 • Fotografie specială a corneei “harta corneeană”- topografie / tomografie oculară

Operația este nedureroasă și se efectuează ambulator – poți pleca acasă imediat după intervenție!
Tratamentul cu laser propriu-zis durează doar câteva secunde și este ușor pentru tine, ca pacient . Trebuie să stai întins, relaxat și să privești drept în sus într-un punct care iți va fi indicat, în acest timp medicul oftalmolog va monitoriza tot tratamentul printr-un microscop.
După operație poți pleca acasă și vei reveni la control a doua zi, urmând să faci un tratament local cu picături.

REZULTATE

În marea majoritate a cazurilor (aproape 100%), pacientul nu mai are nevoie deloc de ochelari, în rare cazuri, după ani de zile de la operație, pacientul poate sa mai aibe nevoie de ochelari cu dioptrii foarte mici, pentru anumite activități (citit sau lucru la calculator).

CINE NU POATE BENEFICIA DE ACEST TRATAMENT?

 • Femeile însărcinate
 • Persoanele cu probleme de cornee, persoane cu keratoconus
 • Persoane cu cataractă
 • Persoane ce au refracția instabilă (care s-a schimbat cu mai mult de 0.5 dioptrii în ultimul an)
 • Persoane care au boli legate de imunitate cum ar fi SIDA , lupus, diabet, etc

RISCURILE TRATAMENTULUI

Chirurgia refractivă a ochiului este o procedură medicală. Ca în oricare astfel de proceduri, pot exista anumite riscuri asociate. Înainte de a lua o decizie trebuie să analizați cu atenție riscurile și beneficiile.
Principiul ambelor metode de laser se bazează pe îndepărtarea unui strat de țesut corneean cu laserul modificând astfel curbura corneei și implicit refracția ochiului.
Pentru metoda PRK, complicațiile ce pot aparea sunt rare, constând în: vindecare lentă a epiteliului corneean, “haze” (ceața) cornean și halouri, dificultate la vedereă nocturnă sau la lumina puternică, regresia corecției refractive. Pentru LASIK apar probleme legate de creerea flap-ului cornean și de stabilitatea acestuia în timp (de exemplu la boxeuri profesioniști se recomandă PRK datorită faptului că traumatismele repetate pot duce în timp la deplasarea flap-ului corneean).
Postoperator: Infecțiile oculare sunt extrem de rare, fiind dependente de respectarea unei igiene riguroase de către pacient.
În prima lună pacienții vor evita expunerea la soare, aburi, fum, machiaj, efort fizic excesiv,vor pune picături cu antibiotic și antiinflamator și lacrimi artificiale.

Avantajele PRK versus LASIK:
* Se poate aplica și în cazurile în care pacientul are o cornee subțire;
* Se pot corecta dioptrii mai mari;
* Se evită complicațiile legate de flap;
* Se evită deplasarea flap-ului în timp;

Dezavantajele PRK versus LASIK:
* Postoperator apar dureri mari câteva zile până se reepitelizează corneea;
* Vindecarea este mai lentă, pacientul este sfătuit ca în prima săptămână să stea în casă, cu lumina slabă;
* Apare fenomentul de regresie (revenire a dioptirei);
* Câteva zile/luni postoperator apare fenomenul de „haze” (ceață);
* Postoperator apare senzația de uscăciune a ochiului, fotofobie, lacrimare (în primele 24-72 ore postoperator).

Avantajele LASIK/PRK:
* Nu apar dureri postoperator;
* Vederea se recuperează în câteva ore postoperator;
* Se evită fenomenul de regresie (reapariția dioptriei);
* Vindecarea este rapidă;

Dezavantajele LASIK/PRK:
– Nu se poate face la toți pacienții (cei cu cornee subțire nu pot beneficia de această tehnică);
– Creerea flap-ului corneean este o intervenție în plus și nu este lipsită de riscuri;

În clinica de oftalmologie LASER VISION MED se efectuează operații atât prin tehnica LASIK cât și PRK.

Pentru mine, pacient, ce este mai bine?
* Dacă nu vrei să te doară și corneea permite noi iți indicăm tehnica LASIK.
* Dacă corneea nu permite sau dacă vrei să eviți ”complicatiile” flap-ului corneean noi iți indicăm tehnica PRK / LASEK;
Discuția finală cu medicul operator stabilește metoda prin care vei fi operat.
Nu uita: operația de reducere de dioptrii este o operație estetică (nu tratează o bolă ci doar te face independent de ochelari). Decizia finală iți aparține! Noi te informam corect!

Clinica de oftalmologie LASER VISION MED deține cel mai performant sistem cu laser pentru chirurgia refractivă.  Astfel puteți conta pe reala implicare din partea LASER VISION MED cu privire la siguranță, precizie și performanță.

Vino și convinge-te, LASER VISION MED să fie clar!