LASER DIODA -CICLOFORCOAGULATOR TRANSSCLERAL, A.R.C, Germania

LASER DIODA CICLOFORCOAGULATOR TRANSSCLERAL
A.R.C, Germania

Folosit în :

 • managementul glaucomului cu unghi deschis

In Clinica Laser Vision Med managementul glaucomului se face si cu ajutorul celui mai performant laser dioda de ciclofotogoagulare transsclerala.
Ciclofotocoagularea transsclerala cu laser dioda are ca scop distrugerea selectiva (pentru varianta in emisie continua), respectiv reactivarea metabolica (pentru varianta cu emisie micropulsata) a unor zone specifice ale corpului ciliar, avand drept consecinta reducerea cantitatii de umor apos (lichid) secretat intraocular si/sau cresterea drenajului acestui lichid pe cale uveo-sclerala.

Indicatiile ciclofotocoagularii transsclerale cu laser dioda in emisie continua sunt reprezentate de cazurile cu glaucom refractar, slab responsiv la alte tratamente, cu acuitate vizuala redusa sau pastrata, valori mari ale presiunii intraoculare si/sau dureri oculare de intensitate variabila.
Indicatiile ciclofotocoagularii transsclerale cu laser dioda in emisie micropulsata sunt reprezentate de marea majoritate a cazurilor de glaucom cu unghi deschis la care se doreste un control mai bun al presiunii intraoculare si/sau reducerea numarului de medicamente hipotonizante utilizate.
Scopul tratamentului cu laser dioda asupra corpului ciliar este controlul tensiunii intraoculare si/sau ameliorarea discomfortului ocular (durere, fotofobie, lacrimare).

LAMPA DE CROSSLINKING CORNEEAN – KXL, AVEDRO / S.U.A.

LAMPA DE CROSSLINKING CORNEEAN – KXL, AVEDRO / S.U.A.

16-lampa-cross-706x1024

KXL- cel mai performant sistem in tratamentul keratoconului (deformare in forma de con a corneei legata de o subtiere a acesteia), realizeaza în doar câteva minute procedura de cross-linking prin creșterea puterii UVA și reducerea timpului de expunere a corneei, timp ce menține aceeași energie totală la ochi. Acesta este primul si singurul sistem de cross-linking din lume care permite:

 • Cross-Linking cu undă de iluminare continuă sau pulsatorie
 • Cea mai mare putere disponibila, până la 45 mW / cm 2
 • Adâncimea exactă de focalizare
 • Programarea Touch screen de funcționare

Experimentele realizate cu sistemul KXL includ  Cross-Linking și Lasik Xtra. Aceste proceduri au potențialul de a:

 • Consolida rezultatele chirurgiei LASIK
 • Restaura puterea corneana
 • Diminua progresia keratoconus-ului  si ectasia.

Cross-Linking-ul cu riboflavină este o metoda non-invazivă de tratament, indicata pentru a încetini sau a opri progresia keratoconului. Face asta prin intarirea ţesutului corneei. La pacientul supus la KXL în primele etape ale dezvoltarii keratoconului se observa stabilizarea corneei. Tratamentul nu va corecta vederea dar va contribui la menţinerea nivelului ei actual. El este menit sa previna deprecierea corneei pe viitor.

Avantajele oferite de Cross-Linking-ul cornean:

 • Previne deteriorarea suplimentara a vederii
 • Mareste rigiditatea corneei, rezistenţa şi stabilitatea biomecanica
 • Previne progresia bolii
 • Amana necesitatea unui transplant de cornee
 • Poate reduce miopia şi astigmatismul asociate cu keratoconul

In alegerea tratamentului trebuie luat in consideratie si faptul ca keratoconul poate aparea in ochii deja afectati de miopie sau astigmatism din copilarie, si atunci trebuie cunoscute urmarile tratamentului aplicat asupra ambelor situatii. Trebuie luat in consideratie si daca pacientul sufera si de alte afectiuni ale sistemului imunitar, stari alergice, diabet zaharat s.a., care pot influenta considerabil rezultatele aplicarii anumitor tratamente.

TONOMETRU PASCAL

TONOMETRU PASCAL


Tonometru PASCAL este un tonometru ce se montează la biomicroscop pentru măsurarea presiunii intraoculare .

Fiecare milimetru de reducere a presiunii intraoculare scade riscul de progresie a glaucomului cu 10%. Studiile actuale demonstrează faptul că tonometrele de aplanatie actuale nu sunt suficient de precise pentru a măsura cu aceiași precizie ca tonometrul PASCAL.

Este dovedit in prezent ca fiind cel mai precis tonometru, aceasta permite delegarea in siguranță a măsurătorilor presiunii intraoculare.

TOMOGRAF IN COERENTA OPTICA TOPCON / JAPONIA

TOMOGRAF IN COERENTA OPTICA TOPCON / JAPONIA

Folosit in:

 • Depistarea si monitorizarea evolutiei bolilor retiniene ca: degenerescenta maculara legata de varsta, retionopatia diabetica, etc.
 • Depistarea si monitorizarea evolutiei glaucomului primitiv cu unghi deschis;

TOPCON OCT permite examinarea polului posterior al ochiului la o scară spaţială extrem de fină, fără biopsie chirurgicală sau chiar fără nici un contact cu ochiul.

TOPCON OCT minimizează disconfortul pacientului întrucât permite examinarea în detaliu a retinei şi a capului nervului optic. TOPCON OCT facilitează diagnosticarea şi gestionarea bolilor retinei şi a glaucomului.

 Harta retinei 

 Grosimea retinei

Harta capului de nerv optic

Media grosimii capului de nerv optic