fbpx Skip to content

FUNDUS CAMERA CU ANGIOFLUOROGRAFIE, ZEISS/GERMANIA

VISUCAM permite reprezentarea fundului de ochi cu pupila dilatata. Operarea usoara a camerei ofera rezultate rapide. Camera este potrivita in special pentru utilizari de rutina. Fundul ochiului poate fi valuat pe imaginea vie ori pe imaginea unica de inalta calitate. Capturarea imaginii si prezentarea ei este total electronica.
VISUCAM l foloseste principiul oftalmoscopic a camerelor moderne luand imaginea fundului de ochi la un unghi de 45º. Instrumentul opereaza intr-un mod non-contact.

Angiografie fluorescenta (FLUO)

Angiografia fluorescenta este o metoda de diagnostic in care pacientului ii este injectata o substanta de sodiu fluorescent. In consecinta, documentatia rezultatelor se face printr-o serie de imagini de angiograma, unde timpii corespunzatori de injectie sunt alocati fiecarei imagini.
In modul FLUO, camera captureaza imagini alb/negru ale ochiului pacientului. Pentru asta, ochiul pacientului este iluminat cu lumina albastra, care excita solutia injectata de sodiu fluorescent in a emite lumina fluorescenta. Lumina verde emisa este filtrata in camera.

Se foloseste în:
– Diagnosticul și tratamentul bolilor retiniene: retinopatia diabetică, boli vasculare retiniene;
– Monitorizarea glaucomului.