fbpx Skip to content

LASER EXCIMER WAVELIGHT, ALCON/SUA

Clinica LASER VISION MED este dotata cu cea mai noua generatie a Laserului cu excimeri: Alcon Wave Light.

Sistem cu laser pentru chirurgia refractiva (reducerea de dioptrii), laserul cu excimer este produs la cele mai inalte standarde de calitate in ceea ce priveste siguranta si precizia, fiind utilizate doar componente optice si accesorii de cea mai buna calitate.

Wave Light- laser excimer este cel mai avansat sistem cu laser pentru chirurgia refractiva.

Straduindu-se sa mentina cele mai inalte standard de calitate, laserul excimer este fabricat in conditii extreme de stricte in ceea ce priveste siguranta si precizia. Sunt utilizate doar component optice si accesorii de cea mai buna calitate.

Laserul cu excimeri a fost introdus pentru prima data in SUA si ulterior in Europa in urma cu 20 de ani si a devenit in scurt timp un mare progres in tratamentul viciilor de refractie, reusindu-se astfel operatii cu un mare grad de precizie si siguranta.

Studiile arata ca in prezent peste 95% din pacienti vad mai bine in urma acestei proceduri si 97% din pacienti au recomandat procedura prietenilor lor.

TRATAMENTUL CU LASER- TEHNICA OPERATORIE

Medicii clinicii LASER VISION MED bazandu-se pe o experienta de ani, vor efectua o examinare amanuntita a ochiului inainte de tratamentul cu laser, in vederea stabilirii cu precizie a sanatatii acestuia, a grosimii corneei si a gradului deficientei dumneavoastra de vedere.

Cele mai cunoscute interventii chirurgicale sunt LASIK (LASER ASSISTED IN SLTU KERATOMILEUSIS) si PRK (PHOTOREFRACTIVE KERATECTOMY).

PRK (photorefractive keratectomy) sau fotokeratectomia refractiva -se bazeaza pe fotoablatia tesutului corneean anterior in zona optica; se realizeaza o remodelare a suprafetei corneene de ordinul micronilor.

LASIK (laser in situ keratomileusis)- Este o autogrefa refractiva, lamelara, ce permite corectia prin aplatizarea curburii corneene anterioare. Se realizeaza o keratectomie lamelara, respectiv indepartarea straturilor anterioare ale corneei, se aplica laser, apoi grefonul se repune la loc.

Medicul va stabili pentru ce tip de tratament va incadrati pe baza descrierii dumneavoastra personale, a stilului de viata si a asteptarilor dar si a unui set de analize de o maxima importanta pentru interventie, constant in:

 • Masurarea acuitatii vizuale
 • Autorefractokeratometrie
 • Tensiune oculara
 • Fund de ochi
 • Masurarea corneei-pahimetrie
 • Masurarea celulelor endoteliale corneene
 • Fotografie speciala a corneei “harta corneeana”- topografie oculara

Operatia este nedureroasa si se efectueaza ambulatoru, poti pleca acasa imediat dupa interventie!

Tratamentul cu laser propriu-zis dureaza doar cateva minute si este usor pentru tine, ca pacient, trebuie sa stai intins, relaxat si sa privesti drept in sus intr-un punct care iti va fi indicat, in acest timp medicul oftalmolog va monitoriza tot tratamentul printr-un microscop.

Principiul ambelor metode de laser se bazeaza pe indepartarea unui strat de tesut corneean cu laserul modificand astfel curbura corneei si implicit refractia ochiului.

In PRK spotul laser se aplica direct pe suprafata corneei, dupa o prealabila dezepitelizare mecanica a acesteia. In LASIK se efectueaza mai intai un “capacel” corneean cu un microkeratom computerizat, apoi se aplica spotul laser, dupa care se aseaza la loc “capacelul”.

Dupa operatie poti pleca acasa si vei reveni la control a doua zi, urmand sa faci un tratament local cu picaturi.

 

REZULTATE

In marea majoritate a cazurilor, aproape 100%, pacientul nu mai are nevoie deloc de ochelari, in rarecazuri, dupa ani de zile de la operatie, pacientul poate sa mai aibe nevoie de ochelari cu dioptrii foarte mici, pentru anumite activitati.

CINE NU POATE BENEFICIA DE ACEST TRATAMENT?

 • Femeile insarcinate
 • Persoanel cu problem de cornee, persoanei cu keratoconus
 • Persoane cu cataracta
 • Persoane ce au refractia insalbila (care s-a schimbat cu mai mult de 0.5 dioptrii in ultimul an)
 • Persoane care au probleme cu colagenul sau boli legate de imunitate cum ar fi SIDA, lupus, etc

RISCURILE TRATAMENTULUI

Chirurigia refractive a ochiului este o procedura medicala. Ca in orice asemenea procedure, pot exista anumite riscuri asociate. Inainte de a lua o decizie trebuie sa analizati cu atentie riscurile si beneficiile. In prima luna pacientii vor evita expunerea la soare, aburi, fum, machiaj, efort fizic excesiv.

Pentru metodele LASIK si PRK, complicatiile ce pot apare sunt rare, constand in: vindecare lenta a epiteliului corneean, “haze” (ceata) cornean si halouri, dificultate la vederea nocturna sau la lumina puternica, regresia corectiei refractive. Infectiile oculare sunt extrem de rare, fiind dependente de respectarea unei igiene riguroase de catre pacient.