fbpx Skip to content

Ce înseamnă reducerea de dioptrii?

Chirurgia refractivă cu laser este un tip de tratament care corectează defectele de vedere, pentru a îți oferi o viață fără ochelari sau lentile de contact. Cu ajutorul laserului cu excimer, se pot corecta atât miopia și hipermetropia, cât și astigmatismul, prin remodelarea corneei.

Operația cu laser pentru reducerea dioptriilor este o procedură rapidă care poate fi efectuată în doar câteva minute, fără internare.

Cu ajutorul chirurgiei refractive cu laser, te poți bucura de un stil de viață activ și energic, fără ochelari sau lentile de contact!

Vino să vezi

În Clinica Laser Vision Med, utilizăm cea mai nouă generație a Laserului cu Excimer – Alcon Wave Light. Laserul îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, fiind fabricat în condiții extrem de stricte în ceea ce privește siguranța și precizia.

Metodele cele mai lipsite de riscuri sunt LASIK și PRK. În timpul acestor proceduri, medicul oftalmolog folosește Laserul excimer pentru a realiza o remodelare de ordinul micronilor a suprafeței țesutului corneean pentru a corecta eroarea de refracție a pacientului.

Medicii noștri cu înaltă calificare au o experiență deosebită în realizarea de intervenții medicale utilizând tehnologie de ultima oră și oferind rezultate remarcabile pentru pacienții noștri.

Col. (r) Dr. Stefăniu Ioan, doctor în științe medicale, este unul dintre pionierii chirurgiei refractive (reducere de dioptrii) cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu și peste 25 000 de intervenții chirurgicale oftalmologice efectuate

Dr. Stefăniu Ioan

Specialist în chirurgia refractivă

Programează o consultație

Scapă de grija ochelarilor și bucură-te de pasiunile tale!

Sună acum și stabilește o consultație, iar medicul specialist îți va oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Cum decurge operația

Operația este nedureroasă și se efectuează ambulator – vei putea pleca acasă imediat după intervenție!

Tratamentul cu laser propriu-zis durează doar câteva secunde și este ușor pentru pacient care trebuie să stea întins, relaxat și să privească drept în sus într-un punct indicat, în acest timp medicul oftalmolog monitorizează tot tratamentul printr-un microscop.
După operație vei putea pleca acasă și vei reveni la control a doua zi, apoi vei urma doar un tratament local, cu picături.

Operația cu laser produce rezultate excelente și pacienții sunt încântați de acuratețea vederii lor. În marea majoritate a cazurilor, aceștia nu mai au nevoie deloc de ochelari, în rare cazuri, după ani de zile de la operație, poate apărea nevoia de ochelari cu dioptrii foarte mici, pentru anumite activități, cum ar fi cititul sau lucrul la calculator.

Pacienții noștri mulțumiți:

Acum aproximativ 4 ani,în urma unui control oftalmologic, acuzând dureri groaznice de cap, am fost diagnosticată cu hipermetropie medie, având dioptriile +4,respectiv +5. Deoarece dioptriile creșteau foarte repede, am luat hotărârea împreună cu dl doctor Ștefăniu Ioan să recurgem la operația chirurgicală de reducere a dioptriilor ( chirurgie refractivă). Totul a decurs foarte rapid, timpul în sala de operație a fost foarte scurt, de aproximativ 20 minute, absolut nedureros și recuperarea nesperat de spectaculoasă. Mă declar foarte mulțumită în urma intervenției și în urma controalelor postoperatorii și pe această cale țin să îi mulțumesc domnului doctor Ștefăniu pentru atenția și profesionalismul de care a dat dovadă. Andreea H.
Andreea H.
Constanța

Tot ce trebuie să știi despre
operația de reducere de dioptrii:

Tot ce trebuie să știi despre operația de reducere de dioptrii:

Cine poate beneficia de reducerea diopriilor

Operația cu laser pentru corecția vederii este potrivită pentru majoritatea persoanelor care vor să devină independente de ochelari, chiar și in cazul unor dioptrii mari.

Principala condiție ce trebuie îndeplinită este ca refracția să nu se fi schimbat cu mai mult de 0.5 dioptrii în ultimul an – de aceea, se recomandă operația după vârsta de 20 de ani.

De asemenea, pacienții trebuie sa aibă o stare de sănătate bună, fără alte afecțiuni sistemice.

scapa-de-ochelari
echipamente-p3

Operația NU ți se potrivește dacă

Reducerea dioptriilor nu este indicată persoanelor care suferă de afecțiuni sistemice, precum reumatism articular acut, diabet zaharat, lupus.

De asemenea, nu este potrivită nici în cazul gravidelor, persoanelor cu cataractă sau celor cu probleme de cornee.

Care sunt riscurile operației

Operația de reducere a dioptriilor este o procedură de rutină, însă, ca în cazul oricărei proceduri medicale, pot apărea riscuri asociate, de aceea, înainte de a lua o decizie trebuie să analizezi cu atenție riscurile și beneficiile.

Pentru metoda PRK, complicațiile ce pot apărea, rareori, constau în vindecare lentă a epiteliului cornean, “haze” (ceață) cornean și halouri, dificultate la vederea nocturnă sau la lumina puternică, regresia corecției refractive. Pentru LASIK apar probleme legate de crearea flap-ului cornean și de stabilitatea acestuia în timp.

Post-operator, infecțiile oculare sunt extrem de rare, fiind dependente de respectarea unei igiene riguroase de către pacient.

În prima lună, va trebui să eviți expunerea la soare, aburi, fum, machiaj, efort fizic excesiv, vei pune picături cu antibiotic și lacrimi artificiale.

fara-ochelari-3
fara-ochelari-1

Ce ai de făcut înainte de operație

Programează o consultație

Vrei o vedere de aviator? 

Sună acum și programează o consultație, iar noi te vom ajuta să scapi de ochelari!

Cât costă operația de reducere dioptrii

Înainte de operația propriu-zisă, vom efectua o examinare amănunțită a ochilor, precum și câteva teste cum ar fi presiunea ochiului, măsurarea grosimii corneei și topografia corneei. Acestea vor oferi medicului o imagine clară a sănătății ochilor tăi, precum și a abilității și capacității lor în concentrare.

În prima parte a consultației, medicul chirurg îți va examina ochii și apoi vei primi niște picături care îți vor dilata pupilele. Durata acestei proceduri diferă în funcție de fiecare pacient, de la 20 la 60 minute, după care se va continua cu restul de investigații și teste. Această examinare nu este dureroasă dar vederea ta poate deveni neclară pentru câteva ore, acest lucru se întâmplă pentru că picăturile măresc pupilele temporar.

După ce toate testele și investigațiile vor fi efectuate, medicul chirurg îți va spune dacă ți se potrivește tratamentul cu laser excimer în vederea reducerii de dioptrii. Vei avea ocazia să pui orice întrebări și să discuți cu medicul despre situația ta. Dacă ai alergii sau alte documente medicale referitoare la boli de care suferi, te rugăm să le prezinți medicului împreună cu toate informațiile necesare.

CHIRURGIE REFRACTIVĂ-REDUCEREA DIOPTRIILOR
PREȚ
Investigații pentru chirurgie refractivă (topografie corneeana, tomografie retiniana, tomografie de nerv optic, perimetrie-câmp vizual, microscopie speculară, pahimetrie, biometrie optica, test Schirmer, fotografie retiniană, ecografie oculară)
600 lei
Scaderea dioptriilor cu laser excimer – tehnica Lasek, PRK
3.000 lei/ ochi
Scaderea dioptriilor cu laser excimer- tehnica Lasik
3.500 lei/ ochi
Cross-linking corneean – stabilizare keratoconus
2.100 lei/ ochi