fbpx Skip to content

Operații oftalmologice

În clinica Laser Vision Med realizăm operații oftalmologice la cel mai înalt nivel de profesionalism medical. Medicii noștri au o experiență deosebită în realizarea de intervenții medicale utilizând tehnologie de ultima oră pentru operații oftalmologice, precum:

Competența profesională în operațiile oftalmologice făcute în clinica Laser Vision Med este dată de cadrele medicale cu specializări obținute în țară și în străinătate, aflate sub îndrumarea dr. Bogdan Ion Cucu, care în ultimii ani a efectuat peste 30.000 de intervenții, clasându-se în topul chirurgilor oftalmologi din România.

Vino să vezi

Cataracta reprezintă procesul de opacifiere a cristalinului – adică lentila naturală a ochiului – care în mod normal este flexibil și transparent. Singurul tratament al cataractei este îndepărtarea chirurgicală a cristalinului natural opacifiat și înlocuirea lui cu un cristalin artificial.

Operația de cataractă este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri chirugicale  din lume.

În clinica Laser Vision Med utilizăm tehnica numită facoemulsificare, cu ajutorul echipamentelor laser de ultimă generație (Infinity/ Centurion/ Alcon/ SUA). Această tehnică presupune efectuarea unei  incizii foarte mici (2.2 mm-1.8 mm) și introducerea unui instrument de dimensiunea unui vârf de stilou conectat la un aparat extrem de performant pentru a desprinde, fragmenta și îndepărta cristalinul opacifiat, cu ajutorul ultrasunetelor.

După îndepărtarea particulelor cristalinului, un nou cristalin artificial este introdus și poziționat în capsula naturală a lentilei.

Avantajele tehnicii de facoemulsificare sunt incontestabile: incizia este foarte mică (2.2 mm-1.8 mm), nu sângerează, nu necesită sutură, nu determină astigmatism post-operator și se cicatrizează foarte repede, împiedicând astfel posibilele infecții postoperatorii.

Intervenția se realizează ambulator, nu necesită spitalizare și este foarte rapidă – operația durează 5-10 minute, se efectuează doar cu anestezie locală cu picături, fără injecție, iar post-operator nu necesită pansament, chiar din prima zi.

Chirurgia refractivă cu laser este o formă de corecție a vederii și implică remodelarea corneei pentru a corecta o eroare de refracție. Acest lucru se întâmplă atunci când ochiul are o formă anormală și nu poate focaliza lumina direct pe retina din spatele ochiului, ducând la o vedere neclară.

Exemple de erori de refracție includ miopia (miopia), miopia (hipermetropia), pierderea vederii de aproape cauzată de vârstă (presbiopia) și astigmatismul.

Datorită chirurgiei refractive cu laser, milioane de oameni se bucură deja de independența față de ochelari și/sau lentile de contact crescându-le astfel calitatea vieții.

Clinica LASER VISION MED este dotată cu cea mai nouă generație a Laserului cu Excimeri: Alcon Wave Light. Laserul dispune de cele mai înalte standarde de calitate, fiind fabricat în condiții extrem de stricte în ceea ce privește siguranța și precizia.

Operația este nedureroasă și se efectuează ambulator – veți putea pleca acasă imediat după intervenție!
Tratamentul cu laser propriu-zis durează doar câteva secunde și este ușor pentru pacient care trebuie să stea întins, relaxat și să privească drept în sus într-un punct indicat, în acest timp medicul oftalmolog monitorizează tot tratamentul printr-un microscop.
După operație veți putea pleca acasă și veți reveni la control a doua zi, apoi veți urma un tratament local cu picături.

În marea majoritate a cazurilor (aproape 100%), pacientul nu mai are nevoie deloc de ochelari, în rare cazuri, după ani de zile de la operație, pacientul poate sa mai aibă nevoie de ochelari cu dioptrii foarte mici, pentru anumite activități (citit sau lucru la calculator).

Glaucomul este un grup de afecțiuni oculare în care nervul optic se deteriorează, de obicei datorită creșterii presiunii intraoculare.

Acest nerv transmite semnale de la ochi la creier pentru a produce imaginea pe care o vedem. Atunci când un număr semnificativ de fibre nervoase sunt deteriorate, câmpul vizual lateral (periferic) se îngustează progresiv, până când în cele din urmă toată vederea se pierde. Pierderea vederii cauzată de glaucom este permanentă.

Glaucomul este a doua cauză de orbire la nivel mondial. În România se estimează că există mai mult de 150.000 de cazuri de glaucom.

Cu toate acestea, dacă este diagnosticat devreme și este început tratamentul, pierderea vederii poate fi prevenită.

Tratamentul glaucomului este de obicei medicamentos și constă în administrarea unor picături oculare, care țin eficient sub control tensiunea intraoculară. Dacă picăturile de ochi nu pot reduce suficient presiunea intraoculara, se recurge la alte alternative terapeutice disponibile. Acestea pot include tratamentul laser sau chiar tratamentul chirurgical. Uneori poate fi necesară aplicarea picăturilor și după tratamentul cu laser sau chirurgical, pentru reducerea suplimentară a presiunii intraoculare.

La persoanele cu vârstă până în 40 de ani și nu numai, este necesară repetarea acestei măsurători după folosirea unor picături, adică se efectuează refractometrie cu cicloplegie.

Scopul utilizării picăturilor este acela de a determina adevăratele dioptrii, înlăturându-se, pentru o scurtă perioada de timp, reglajele efectuate de musculatura ochiului.

După aceste picături, pentru câteva ore, este dificilă vederea la aproape, iar la distanță apare fotofobie (lumina supără). Efectul durează câteva ore și nu este indicat să conduceți.

Chirurgia oculoplastică se referă la orice procedură chirurgicală din jurul globului ocular, a pleoapei și a canalelor lacrimale.Include reconstrucția ochiului și a structurilor înconjurătoare și este utilizată pentru a trata o serie de probleme, inclusiv pleoapele căzute, tumorile (de exemplu, melanoamele) și canalele lacrimale blocate.Echipa de medici specialiști de la Laser Vision Med – clinica oftalmologie Constanta – oferă servicii de chirurgie oculoplastică pentru:
  • Pterigion (îngroșare a țesutului conjunctiv fibros la nivelul unghiului intern)
  • Ectropion (răsturnarea în afară a mucoasei sau pleoapei)
  • Entropion (răsfrângerea către înăuntru a pleoapei inferioare (cel mai frecvent) sau/și superioare, uni sau bilaterală)
  • Șalazion (inflamație cronică a glandei Meibomius, consecutivă obstrucției canaliculului glandular)
  • Blefarosalazis (excesul de piele a pleoapei superioare la care se asociază și o relaxare a septului orbitar cu atrofia dermului și a țesutului subcutanat)
  • Xantelasmă/ tumori palbebrale (acumulare de grăsimi sub formă unor mici plăci în celulele stratului papilar, localizate de predilecție în pielea pleoapelor)