fbpx Skip to content

Consultații și investigații oftalmologice

Pentru a menține o bună sănătate a ochilor, este foarte important să mergeți la un consult oftalmologic la fiecare doi ani sau mai des dacă deja aveți probleme de vedere.

O serie de afecțiuni ale ochilor nu au simptome evidente până în stadiile avansate – precum glaucomul, însă, diagnosticate din timp, majoritatea afecțiunilor care pot produce pierderea vederii sunt prevenibile sau tratabile.  

De la vârsta de 40 de ani, este normal să experimentați schimbări de vedere. Riscul de a dezvolta anumite afecțiuni oculare începe, de asemenea, să crească. Faceți periodic teste oculare pentru a vă asigura că orice problemă este detectată și tratată cât mai curând posibil.

Cu o echipă de medici cu vastă experiență și cu ajutorul celor mai performate tehnologii, Clinica de oftalmologie Laser Vision Med vă oferă servicii complete pentru îngrijirea sănătății ochilor.

Investigațiile pe care le oferim pacienților noștri sunt realizate cu aparatură de ultima generație, produse de companii consacrate în domeniu precum: Zeiss (Germania), Tomey (Japonia), Alcon (S.U.A). Astfel, tomografia în coerență optică se realizează cu cel mai versatil tomograf oftalmologic, operațiile de cataractă se realizează cu ajutorul celui mai performant microscop operator la nivel mondial, Leica (Germania) și a aparatului de facoemulsificare CENTURION, Alcon (S.U.A), cel mai performant aparat folosit în operația de cataractă.

Fie că aveți nevoie de o listă simplă de consultații oftalmologice sau doriți să parcurgeți o serie de investigații oftalmologice, echipa noastră de medici specialiști este gata sa vă ajute. Profitați de oferta noastră completă de consultații oftalmologice si stabiliți o consultație chiar azi.

Consultația oftalmologică completă

Discuția inițială, în cadrul căreia pacientul explică de ce a venit la control, ce probleme oculare anterioare a avut, furnizează informații referitoare la antecedentele sale medicale (boli asociate, tratamente efectuate, eventuale alergii) și antecedentele familiale.

Reprezintă măsurarea dioptriilor cu ajutorul unui aparat special denumit autorefraktokeratometru în cazul adultiilor și copiilor peste 3 ani iar pentru copiii sub 3 ani se utilizează un alt aparat, Plus Optics.

La persoanele cu vârstă până în 40 de ani și nu numai, este necesară repetarea acestei măsurători după folosirea unor picături, adică se efectuează refractometrie cu cicloplegie.

Scopul utilizării picăturilor este acela de a determina adevăratele dioptrii, înlăturându-se, pentru o scurtă perioada de timp, reglajele efectuate de musculatura ochiului.

După aceste picături, pentru câteva ore, este dificilă vederea la aproape, iar la distanță apare fotofobie (lumina supără). Efectul durează câteva ore și nu este indicat să conduceți.

Constă în verificarea capacității pacientului de a citi cifre și litere de pe un panou luminos, situat la distanță, apoi citirea unui text imprimat la 30-40 cm (testarea vederii la aproape) fără corecție cu lentile, cu corecție cu lentile proprii și cu corecție cu lentile testate. În acest moment, dacă este nevoie, se prescriu ochelari.

Pentru depistarea unui strabism, a unei pareze și apoi, testarea vederii binoculare (capacitatea celor doi ochi de a funcționa în simultan).

Permite examinarea părții anterioare a globului ocular (cornee, iris, cristalin) dar și a părții posterioare a globului oculare (retină, vasele de sânge și nervul optic). Se efectueze de fiecare dată după dilatarea pupilei (după utilizarea picăturilor care modifică vederea).

Un alt test oftalmologic care asigura funcționarea optimă a aparatului vizual care are ca valori normale între 10 mmHG și 24 mmHG. În situația în care presiunea intraoculară depășește limita maximă vorbim despre hipertensiune oculară care poate avea repercusiuni majore asupra aparatului optic, cu perturbarea vederii. Pahimetria (grosimea corneei) este foarte importantă în evaluarea corectă a presiunii intraoculare. Măsurătoarea se poate face prin metodă non-contact (tensiunea oculară se măsoară cu ajutorul unui jet de aer, fără să se atingă ochiul sau cu tonometrul computerizat non-contact) sau prin metoda contact, cu atingere, tonometrul Pascal. Aceasta din urmă este mai precisă și presupune administrarea înainte a unor picături de anestezie (care însă nu modifică deloc vederea). Măsurarea tensiunii oculare permite depistarea glaucomului, afecțiune care poate duce la orbire.

Se stabilește diagnosticul, dacă este nevoie, se prescriu ochelari, tratamente chirurgicale sau nonchirugicale se stabilesc alte investigații necesare pentru obținerea unor amănunte suplimentare (există multe alte explorări oftalmologice ce se pot efectua cum ar fi câmpul vizual, ecografie oculară, tomografie oculară, topografie oculară însă doar la nevoie), se stabilește data următorului control.

În anumite situații, examinarea poate să nu cuprindă toți acești pași – de ex., când pacientul vine cu corp străin ocular: chiar dacă se verifică vederea, nu este momentul prescrierii ochelarilor.

Gamă variată de consultații oftalmologice:

Suntem aici

contact

program