fbpx Skip to content

LASER DIODA CICLOFORCOAGULATOR TRANSSCLERAL
A.R.C, Germania

Folosit în :

  • managementul glaucomului cu unghi deschis

In Clinica Laser Vision Med managementul glaucomului se face si cu ajutorul celui mai performant laser dioda de ciclofotogoagulare transsclerala.
Ciclofotocoagularea transsclerala cu laser dioda are ca scop distrugerea selectiva (pentru varianta in emisie continua), respectiv reactivarea metabolica (pentru varianta cu emisie micropulsata) a unor zone specifice ale corpului ciliar, avand drept consecinta reducerea cantitatii de umor apos (lichid) secretat intraocular si/sau cresterea drenajului acestui lichid pe cale uveo-sclerala.

Indicatiile ciclofotocoagularii transsclerale cu laser dioda in emisie continua sunt reprezentate de cazurile cu glaucom refractar, slab responsiv la alte tratamente, cu acuitate vizuala redusa sau pastrata, valori mari ale presiunii intraoculare si/sau dureri oculare de intensitate variabila.
Indicatiile ciclofotocoagularii transsclerale cu laser dioda in emisie micropulsata sunt reprezentate de marea majoritate a cazurilor de glaucom cu unghi deschis la care se doreste un control mai bun al presiunii intraoculare si/sau reducerea numarului de medicamente hipotonizante utilizate.
Scopul tratamentului cu laser dioda asupra corpului ciliar este controlul tensiunii intraoculare si/sau ameliorarea discomfortului ocular (durere, fotofobie, lacrimare).